неделя, 17 януари 2016 г.

Бонбони


Бонбони



Здравейте, кулинарчовци!
Днес представям бисквитени бонбони, които имат три различни вкуса, в зависимост от добавката към основната смес. Лесни, но изискват търпение.


  • 300гр чаени бисквити
  • 100гр масло
  • 2-3 с.л. мед
  • 100мл вода
  • 100гр шоколад
  • 150гр орехи
  • 50гр стафиди
  • 4-5 сушени фурми
  • 3-4 ч.л. сладко
  • половин кутийка локум
  • какао, кокос и смлени ядки за овалване

Бисквитите се смилат в голяма купа, към тях се прибавят смлени на по-едно орехи. Водата с меда се загряват на водна баня, шоколада се начупва на парчета, слага се към нея заедно с маслото и се бърка до пълното им разтопяване. След което се изсипва в бисквитите и се обърква добре. Разделих на три равни части, към едната нарязах фурми и цели стафиди, към другата - няколко лъжички сладко, но да не е много течно, защото ще разводни, по-скоро плодовете от него, а към третата - малки парченца локум. Прибрах ги в хладилника за 15 минути да стегнат. След което оформих топчета от всяка една и поръсих с кокос, какао или оваляни в смлени орехи.